Tabere spirituale

Tabere spirituale

Tabara Internationala de Yoga de la Herculane

La sfarsitul lui aprilie si inceputul lui mai, pentru 12 zile, in fiecare an, pentru toți cei care participă plini de entuziasm, se bucura de o șansă extraordinară de evoluție spirituală accelerată. O porție concentrată de spiritualitate veritabilă intr-un cadru natural si curat, pe care poți să o fructifici apoi luni în șir.

Yoghini și yoghine din întreaga lume vin aici pentru o porție consistentă de spiritualitate și de relaxare, într-o zonă faimoasă încă de pe vremea romanilor. Apele termale sulfuroase, aerul curat, plin de energie, verdele proaspăt ce evocă sănătatea, revitalizarea și speranța, fiecare în parte și toate la un loc fac din Herculane locul ideal de reîncărcare a bateriilor, pe toate nivelurile ființei – de la cel vital până la cel spiritual.

Tabăra Maha Vidya

Taberele de aprofundare a comuniunii subtile cu Marile Puteri Cosmice au devenit un reper important în viața spirituală a multor practicanți yoga. Ele se constituie într-o șansă extraordinară de a ne apropia în mod direct, la unison și sub o îndrumare atentă de sfera de forță gigantică și adesea nebănuită a acestor realități sublime ale manifestării lui Dumnezeu Tatăl.
Beneficiind de susținerea subtilă și de puterea extraordinară a stării de unison benefic ce este creat prin participarea a sute de practicanți ce parcurg împreună calea comuniunii cu Marile Puteri Cosmice, această sărbătoare spirituală se transformă într-o adevărată călătorie inițiatică.

Tabăra internațională de meditaţie pentru Revelarea Sinelui Divin (ATMAN)

Tabăra internațională de meditație pentru Revelarea Sinelui Divin (ATMAN) are loc in fiecare an la Herculane, în general in saptamana 28 decembrie – 4 ianuarie . Înscrierile se fac la sfarsitul lunii noiembrie.

In anii anteriori, instructorul de yoga Nicolae Catrina, a adus trăiri spirituale exemplare multor participanți, fie ei yoghini începători sau avansați.
Într-o atmosferă de reculegere, pace, liniște interioară și mister dumnezeiesc, unde prezența subtilă a ghidului spiritual a fost resimțită în mod copleșitor, sute de yoghini au trăit experiențe spirituale profunde. Unicitatea acestui gen de tabără spirituală este dată de abordarea într-un mod simplu și direct accesibil tuturor celor prezenți a țelului ultim al oricărei căi spirituale autentice: identificarea cu scânteia din Dumnezeu Tatăl, Sinele Suprem Nemuritor Atman.

Programul special de meditații pentru Revelarea Sinelui susținut în mod subtil-telepatic de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru se desfășoara simultan în România, la Brașov, dar și în Cehia, în Danemarca precum și în alte țări.

Meditațiile, care pentru unii pot părea de lungă durată (de câte o oră, o oră și jumătate sau două ore), i-au ghidat pe participanți pe calea descoperirii a cine sunt ei cu adevărat, prin intermediul unei tehnici noi, în 14 etape. Această metodă s-a dovedit a fi accesibilă atât celor care au mai practicat meditații pentru Revelarea Sinelui, cât și acelora care își îndreaptă pentru prima dată atenția în această direcție. Pentru mulți participanți a fost prima angrenare spirituală de acest gen, pentru alții a fost un prilej de aprofundare a meditațiilor de revelare a Sinelui în urma participării la taberele anterioare, dar pentru toți tabăra a fost un prilej minunat de a fi la unison într-o aspirație comună de a se contopi în Dumnezeu.

Tabăra de Artă Divină Iniţiatică SiddhaArta

Costineşti, 27 decembrie – 6 ianuarie (aproximativ)

In ultima saptamana din decembrie si primadin ianuarie la Costinești, are loc Tabăra spirituală de Artă Iniţiatică SiddhaArta.

Arta Dumnezeiască este o modalitate înţeleaptă de trezire a sufletului şi de revelare a Sinelui, prin punerea într-o inspirată şi deplină rezonanţă cu giganticele sfere dumnezeieşti de forţă ale iubirii, frumuseţii, binelui şi armoniei universale.

Sunt 2 Module si participantii pot alege primul sau ambele.
Programul taberei mai cuprinde exemplificări spirituale realizate cu susţinerea ghidului nostru spiritual, conferinţe cu tematici specifice, tehnici şi jocuri inedite de grup.

Informații suplimentare la e-mail: siddhaarta@gmail.com sau telefon 0788 236 792 și 0721 196 638.

Tabara se realizeaza traditional, in perioada sarbatorilor de iarna cat si in luna iulie.

TABĂRA DE AYURVEDA

TABĂRA DE AYURVEDA se desfăşoara de  obicei în iulie, în Maramureş, în apropierea localităţii Budeşti.

Programul taberei include expuneri şi meditaţii tematice referitoare la aspecte specifice sistemului tradiţional Ayurveda, meditaţii de comuniune spirituală cu înţelepţi ai tradiţiei milenare Ayurveda, precum şi prezentarea unor valoroase plante medicinale binefăcătoare.

Sunt invitați să participe atât cursanții ayurveda cât și cei care nu frecventează aceste cursuri (cărora li se recomandă să vină împreună cu un prieten care urmează cursurile de Ayurveda, pentru a beneficia de asistenţa necesară în cadrul modalităţilor practice specifice ce vor fi realizate în această tabără).

Cazarea se face la corturi.

TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE ȘIVAISM


TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE ȘIVAISM are loc traditional in luna octombrie.
Participarea la această tabără spirituală nu este condiționată de frecventarea cursului de Șivaism.
Unanim considerată de către cunoscători ca fiind cea mai elevată, mai rafinată şi mai pură formă de Tantra, tradiţia Şivaismului caşmirian oferă atât o metafizică deosebit de complexă, cât şi unele dintre cele mai directe, rapide, complete şi extraordinare modalităţi de realizare spirituală.
Cadrul teoretic şi practic al acestei tabere spirituale – cadru cu totul unic prin abordarea în primul rând supramentală a tradiţiei Şivaismului din Caşmir – va oferi tuturor participanţilor posibilitatea translaţiei pe niveluri net superioare de conştiinţă, precum şi accesul la autentice stări de iluminare spirituală
.” – Nicolae Catrina, coordonatorul taberei.

Informații suplimentare la telefon 0738 075 537 sau e-mail: tabarashivaism@yahoo.com